שלום וייס נולד לחנה ולחיים וייס ב-1928 בעיר דברצן שבהונגריה. הוא נפטר ממחלה ב-1963. שלום היה גרפיקאי וצייר מחונן. לפני מלחמת העולם השנייה למד גרפיקה ברומניה ואחר כך באיטליה. הוא היה ניצול שואה, שנמלט ממחנה ריכוז שהיה ממוקם בווינה לאחר שהכין לעצמו אישורים על נייר טואלט. הוא אף הכין תעודות לעוד יהודים, ובאמצעותן ברחו מן המחנה. עם שחרורו ממחנה הריכוז בדרכו ארצה נכלא במחנה בקפריסין. וגם שם עסק בסיוע לחברי ההגנה בזיוף תעודות ומסמכים. בהגיעו ארצה התגייס לצה"ל ושירת בחיל המודיעין. לאחר מכן גויס למוסד למודיעין ולתפקידים מיוחדים (להלן: המוסד). הוא נשלח מטעמו לפריז, ושהה בה עם אשתו ושתי בנותיו.
וייס ידע לזייף תעודות ולאלתר בהעדר כלי עבודה ודפי נייר. מומחיותו זו אפשרה לו לזייף תעודות במחנה המעצר בקפריסין, לשם גורשה אוניית המעפילים שעימה הגיעה ארצה אחרי המלחמה. הוא פיתח שיטות שהתבססו בין השאר על שימוש בתפוחי אדמה לייצור חותמות ועל גפרורים שרופים בתור חלופה לעפרונות.
שלום וייס הוגדר במוסד גאון, והיה זייפן, שהכין מסמכים בכל תנאי שטח ומזג אוויר. כשרונו בציור אִפשר ציור קריקטורות של אנשים שעקב אחריהם המוסד בהעדר אמצעים, תמונות ויכולות אחרות לתדרוך. הציור שימש כיסוי בשביל וייס והסבר אפשרי לציוד הגרפי והאומנותי שנשא עימו במזוודה לכל מקום שנשלח אליו.
וייס זייף דרכונים לעולים ממרוקו, שהוציאו אותם בחשאי ממנה אנשי המוסד. מאיר קנפו, שהיה ממונה על הברחת יהודים ממרוקו והעלתם לארץ ישראל, הגדיר את וייס הזייפן הטוב ביותר שהיה למוסד באותם הימים. כך קנפו מספר על מעורבתו של וייס במבצע: "היהודים הגיעו למארסיי, מסרו דרכון, קיבלו פס עלייה ארצה, הדרכונים חזרו למרוקו, וייס 'רחץ' אותם, והשתמש בהם שוב. וייס היה צייר. שכרתי לו במרוקו גלריה לציור ומאחורה הקמנו לו מעבדה קטנה. הוא לא ידע לכתוב ערבית אז גייסתי לו מורה בשם ז'ק זפרני, שהיה כותב בפתק את השם בערבית ווייס היה מעתיק בדיוק. וייס היה ממש גאון… בשיטה הזו הוא זייף 3,000 דרכונים".
וייס אף השתתף במבצע "פינאלה", המבצע ללכידת אדולף אייכמן בבואנוס-איירס שבארגנטינה. וייס פגש במקרה את אייכמן על אדמת הונגריה כאשר זה הגיע לקראת סוף המלחמה ושלח את מרבית הקהילה היהודית למותה. וייס נקרא לארגנטינה משליחותו באירופה. במהלך המבצע היה אחראי על הכנת תעודות מזויפות לכל אנשי הצוות ולאייכמן עצמו.
וייס המשיך בלימודי הציור בעת שהיה בשליחות בצרפת, ושם המציא שיטה לציור על גבי זכוכית. את הזכויות להמצאה זו העניק וייס לממשלת צרפת. ועל שיטות ציור אלו זכה לפרסים בולטים וחשובים.

שלום (דני) וייס